Vem är egentligen reformvän?

Genomgående presenteras olika utmanare till Mahmoud  Ahmadinejad som tillskyndare av reformer. Vad dessa reformer egentligen ska gå ut på är det rätt tyst om. Reform betyder: förändring (till det bättre). Mig veterligen vill Ahmadinejad också genomföra förbättringar av det iranska samhället.

Ur Fokus:

”Teherans borgarklass talar om Ahmadinejad med avsmak i rösten, skäms över mannen som kom från ingenstans och nu drar deras älskade land i smutsen genom att göra sig själv till åtlöje. De förmögna, de intellektuella, affärseliten och en stor del av den iranska medelklassen har dessutom tröttnat på presidentens slösaktighet med intäkterna från landets svarta guld, oljan.

– Jag ska se till att de som aldrig fått ta del av oljepengarna nu ska få göra det, lovade Mahmoud Ahmadinejad samma dag som han valdes till president.”

Så någon journalist får gärna förklara för mig varför vissa reformer (som gynnar de välbärgade i Teherans norra distrikt) är mer reformer än de den nuvarande presidenten har infört och vill genomföra för de fattiga i landet?

weiss-ahmadinejad

Annonser

There are no comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: