Varför vill inte iranierna ha reformer?

Tehran2

Tydligen segrade Ahmadinejad stort i Irans presidentval (eventuellt valfusk av den kalibern verkar otroligt då det trots allt handlar om kandidater från etablissemanget). Iranierna vill tydligen inte ha några reformer (förbättringar), om man ska tro svensk massmedia. Eller kan det vara så att den sittande presidenten erbjuder den fattiga majoriteten något som de utmanande ”reformvännerna” inte gör?

Den frågan får vi aldrig svar på när svensk media klistrar sina egen syn på verklighetens Iran – ett djupt splittrad klassamhälle där mullorna och affärsmännen glidit ihop och de flesta kanske är mer intresserade av hyggliga livsvillkor än smink och CNN.

Annonser

5 svar

 1. säg inte varför IRANIER vill inte ha reformer! Det handlar om rejäl fusk!

 2. Eller så kan det vara så enkelt som att det råder korruption i landet. De iranier jag har kontakt med i Teheran hävdar att det är omöjligt att Ahmadinejad verkligen fått så många röster, och jag litar nog mer på dem än annan rapportering.

 3. Jag kan inte uttala mig om det varit fusk eller inte, men de valundersökningar som gjorts tidigare har pekat på en ledning för sittande president. Att folk i Teheran stödjer Mousavi vet vi sedan länge, men av Irans befolkning bor 62 av 70 miljoner inte där. Jag litar inte alls på den ”ordinära” rapporteringen, men å andra sidan verkar det lite märkligt att lita på vad enskilda personer säger om ett helt lands tyckande.

  Min poäng är att svenska (och övriga västerländska) medier rapporterar utifrån hur de vill att det borde vara. De är färgade av sina egna ståndpunkter i sin analys – därför beskriver de det som chockartat att Ahmadinejad vann. Med eller utan korruption.

 4. Hur som helst så vore en omräkning odelat positivt 🙂

  • De får gärna räkna om rösterna hur många gånger som helst! 🙂

   (Även om val oftast har fixats genom att folk inte fått rösta alls som i fallet Florida 2000.)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: