Tomma ord på DN kostar dyrt

Är det den stilistiska briljansen? Den gedigna kunskapen? Eller den stora människovärmen som ger en ministerlön på ledarplats? Nja, det är nog snarare partibok. Som i Sovjet.

Dagens osignerade ledare på DN får en att undra om det kanske är ett förvisso omodernt men dock mjukvaruprogram som står bakom den initierade analysen. Skrämmas lite med ryssen, varna för protektionism och konstatera att det är bra att fokusera. Visdomsord av hög rang. Ändå skäms de tillräckligt mycket för att inte signera – varför inte använda Hollywoods Allen Smithee?

Att ”stötta demokratiska reformer” i Iran  är ju lika intentsägande som en amerikansk valkampanj. Menar de att de anställda i Iran ska få sparka sina chefer? Eller installera en ny nickedocka åt Förenta Staterna?

Sedan blir det närmast komiskt när de understryker att det är bra av Reinfeldt att satsa på två ”reformområden” inom EU: klimat och finans. Men intet om innehållet ( – eller det är självklart?). Som att säga att Adolf Hitler var en klipsk herre som 1939 fokuserade på två reformområden: säkerhets- och fängelsepolitk.

Adolf-Hitler-7

Nej nej nej! Fokusera nu.

Annonser

2 svar

  1. Not… http://en.wikipedia.org/wiki/Allan_Smithee

    Allan Smithee är den vanligaste stavningen, men givetvis måste man använda sig av en mindre använd synonym när man skriver sin artikel. Rart.

    • Givetvis. För liiite egen vill man ju ändå vara 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: