Michael Jackson låg bakom arbetslösheten?

Ett lätt förvirrat inlägg med några viktiga poänger kommer Niklas Ekdal på DN med. Jag är helt enig med honom att den ”celibritetskultur” som ett tydligt uttryck för det konsumtionshetsande marknadssamhälle är ett gift som spär på ungdomars ångest och ger fel ”signaler” om realistiska framtidsalternativ. (Men så länge DN betalar astronomiska belopp åt tyckande ledarskribenter ska de nog själva hålla klaffen).

”Om Michael Jackson eller Zlatan Ibrahimovic är normen tar det emot att börja städa på äldreboende. […] Jämfört med arbetslöshet är alternativen alltid att föredra. Det som står i vägen är glamourstressen…”.

Underbar analys. Ungdomsarbetslöshet brukar skyllas på LAS, strukturproblem, fel utbildning, höga ingångslöner etc. Men nu är det tydligen Jackos fel! Snacka om att sparka på någon som inte kan försvara sig.

Men sedan får vi svaret. Ekdal lever i någon form av sagovärld då det tydligen ”inte längre finns några skitjobb. Serviceyrken som städare, vårdare, barnskötare, taxichaufför eller kassabiträden är hyggligt betalda, och kan nog ge så mycket tillfredställelse i mötet med nöjda klienter”. Oh yes!

Senast Ekdal städade var nog på 60-talet. Nu för tiden gör nämligen städavtalen sjukhusen smutsiga. Dagens städstandard är att varje yta klockas som på den gamla goda tiden med tidsstudiemän i vita rockar.

Själv undrar jag om hans egna ”klienter” är nöjda med detta dravel?

iss-stadning-rengoringIn your dreams Niklas!

Annonser

2 svar

  1. […] Continued here: Michael Jackson låg bakom arbetslösheten? […]

  2. Nja, att påstå att mj’s musik ligger bakom arbetslösheten är överdrift, och det är nog inte heller vad ekdal menar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: