JA till Europa var Sveriges farligaste liga (enligt SÄPO)

Var man med under folkomröstningen gällande ett eventuellt medlemskap i EG/EU 1994 minns man hur stan var fullständigt nedklistrad av propaganda. NEJ-sidan hade trots allt lyckats skrapa ihop den inte helt oävna summan av 50 miljoner kronor för att hålla Brysselmonstret kort. Men JA-sidan trumfade enkelt och la upp en halv miljard riksdaler.

2361839_917992fd35_m
Det syntes på stan. ”JA för barnens skull”, ”JA för fredens skull” och den numera klassiska ”JA för det är roligare”! Den illegala reklamen genom klistermärken och affischer var enormt. Skulle man räkna som SÄPO gjort i sin rapport över brott av den politiska högern och vänstern vore JA till Europa en djupt kriminell organisation. För SÄPO har inte i sin statistik gjort någon skillnad mellan mord och olaga affischering, som Petter Larsson påpekar i Aftonbladet.

Man brukar få skämmas över fulla svenska fotbollsturister som beter sig utomlands – men svenska journalister verkar ju spela i en helt egen division när det gäller att krypa för statsmakten. Helt okritiskt köper de SÄPO-rapporten. För de kan ju knappast vara så dumma att de inte kan förstå enkel statistik. Eller..?

Annonser

There are no comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: