Nyamko Sabuni krigsförbrytare?

Det är inte helt lätt att vara politiker förstår jag. Man ska läsa vad sina antagonister skriver innan man angriper dem. Man kan ju tycka att ministrar har annat att göra än att ge sig på krönikörer, men Sabuni ville väl bevisa att hon kan själv och inte har fått sin portfölj genom kvotering.

Det gick inte så bra. Då Jan Guillou återkommande har gett sig på den autonoma vänstern i fräna (och synnerligen ogenomtänkta) inlägg. Taskig miss av Sabuni, men värre blir det.

Politik handlar om trovärdighet. Då bör man vara konsekvent i sina resonemang. Här brister det fullständigt när vår minister börjar veva hej vilt. Hennes utgångspunkt är att den autonoma vänstern ”hotar demokratin” genom sitt olagliga våldsanvändande. Ett våld som nästan uteslutande riktar sig mot nazister och närstående grupper på högerflanken. (Huruvida detta är bra eller dåligt kan man ju diskutera, men hör inte till ämnet.)

Under våren år 2003 stod hennes dåvarande partiledare Lars Leijonborg på barrikaderna. Han ville att Sverige skulle likt vårt grannland Danmark delta i anfallet på Irak. Ett krig som var ett brott mot internationell rätt och Förenta Nationernas stadga artikel 2 § 4. (Huruvida detta var bra eller dåligt kan man diskutera, men hör inte till ämnet.)

Vi vet alla vad som hände, under den efterföljande ockupationen fortsatte slakten av företrädesvis civilister. Ett krig som enligt den brittiska medicintidskriften The Lancet bara efter några år hade kostat över 600 000* personer livet. Ockupationstrupperna bröt systematiskt mot krigets lagar. Oavsett vilket, så är det inte själva poängen. Utan att denne Sabuni företräder ett parti som utan problem uppmanar till illegala våldshandlingar som i paritet med de Antifascistisk aktion (eller Svenska Motståndsrörelsen för den delen) utför framstår de senares som en fjärt i rymden.

b52En fågel? Ett plan? Nej, folkpartiet!

Hennes parti  drev en politik som innebar ett medvetet brott mot freden. Den som kan sin historia vet att det var ett av de fyra åtalspunkterna under Nürnbergprocessen. Fällande dom under den åtalsrubriken innebar samma snara som Saddam Hussein sedermera fick dingla i.

Det är för mig fullständigt obegripligt hur människan vågar öppna munnen i frågan med det bagaget.  Hur var det nu med att städa framför egen dörr?

* Siffrorna debattateras ständigt. Iraqi Body Count har klart lägre, kring 100 000 personer. Men det är irrelevant i sammanhanget då AFA och Revolutionära Fronten ligger på: 0. Vit Maktmiljön något dussin. Medan Sabuni & Co sprängde taket för länge sen.

Annonser

Ett svar

  1. Skit samma med fakta hit å dit…ut med alla icke etniskt nordiska bara….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: