Skicka mer vapen till bönderna!

De senaste dagarnas rapportering om att pansarvapen från Bofors nått FARC-gerillan (eventuellt via Venezuela) är ytterst besynnerlig. Rent hysterisk.

Om Sverige kan skeppa vapen och annan krigsutrustning en masse till länder som både anfaller, ockuperar och begår systematiska krigsförbrytelser (Förenta Staterna och Storbritannien) så vad är problemet med att sälja till en gerilla? Det normala är ju att det är fina grejer att exportera JAS och artilleripjäser – är det något fel på dessa varor, eller? Var stolt svensk vapenhantverkare för fasen!

Någon journalist får väldigt gärna förklara för mig.

Annonser

2 svar

  1. Vad vi inte har fått höra är. Hur många sådana här vapen är funna hos contras? Om det enbart är enstaka ex. så kan det mycket väl vara stölder ur föråd. Sådan sker även i landet. K.N.

    • Jo exakt. Med tanke på att USA tillverkar AT4 på licens och ger Colombia omfattande militärt bistånd. Israel har tillgång till AT4 och även de har ju förr exporterat till USA-allierade i området. Att muta till sig lite vapen är ju common i den här typen av konfikter och gränsen mellan Venezuela och Colombia verkar dessutom vara ett jävla såll.

      Visst hänvisas det till ”serienummer”. Men när Colombia slog upp kopplingen mellan Venezuela och Farc i en erövrad dator var det ju bara hitte-på. Interpol hittade inga bevis efter att ha sökt igenom datorn. Kan vara lika mycket propaganda.

      Att det här dyker upp precis när Venezuela protesterar mot att USA ska få tillgång till fler baser i Colombia nära Venezuelas gräns ser lite för bra ut för att vara en slump och flytta fokus av uppmärksamheten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: