Men ge bönderna vapen då!

DN: s ledare tycker att man ska följa regelverket gällande vapenexport. Att man inte ska sälja vapen till oroshärdar och där mänskliga rättigheter inte respekteras. De nämner länder som Colombia, Venezuela, Thailand, Pakistan och Saudiarabien. Hm.

DN tycker givetvis att USA, men inte andra länder får utöva terror, anfalla andra länder och begå systematiska krigsförbrytelser. Det är ju trots allt Mars som vakar över Venus som Robert Kagan menar i Om paradiset och makten*. Men det blir ju riktigt knas i argumentationen när DN invänder mot en export av radarutrustning till Colombia då landet ”är allt annat än demokratiskt”. Då de tror att Venezuela stödjer Farc borde inte de heller få köpa vapen, MEN…

… då Colombia får ett enormt militärbistånd av USA kanske i konsekvensens namn även Förenta Staterna skulle förvägras vapen?! Men nej nej. Rykten, obekräftade uppgifter och en handfull en-gångs pansarskott som påstås härstamma från Venezuela räcker för att de senare ska förvägras vapen. Medan jänkarnas mångmiljardsatsningar genom Plan Colombia är helt okej.

Så jag tycker i rättvisansans namn att Sverige borde exportera direkt till Farc så att det blir lite jämnare fajt 🙂 Stick with the underdog. Alltid.

* Läs den! Historieskrivningen är så förljugen att man har riktigt roligt. Fast givetvis har han rätt i att makt ger rätt och att den starke hellre använder våldet som lösning.

Annonser

There are no comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: