Jag å Fredrik Malm = sant?

Även en blind måste träffa rätt någon gång sägs det. När nu Kurdo Baksi är ute och känner efter i sitt hjärta kan han inte acceptera att Nationaldemokraternas tidning eventuell kommer erhålla presstöd. Visst kan det låta absurt att staten ska underhålla spridandet av rasism, fördomar och illasinnade påståenden om folk och fän i landet vi bor. Men de här kraven dyker alltid upp i omgångar att demonstrationsrätten ska inskränkas eller att ”rasistiska” organisationer ska förbjudas*.

Fredrik Malm (fp) argumenterade emot detta av konsekvensskäl – lika för alla och avgränsningsskäl. Här står vi på samma sida. Likt DN. Även om orsakerna kan skifta.

Men mycket riktigt förvandlar Baksi i sin argumentation det till ett allmänt hållet förhållningssätt att organisationer som inte accepterar ”demokratin” och ”de mänskliga rättigheterna” inte skulle komma i fråga, inte heller de som undergräver ordningen. I ett slag går han från att (nd) inte ska få presstöd till en närmast tankeförbudslag. Tänk rätt, så som vi har bestämt vad som är rätt så får du cash.

Nej tack. Jag vill inte tänka som Kurdo Baksi.

* I ”demokratin” Tyskland är de glada i att förbjuda, allt enligt författningen. Tyska kommunistpartiet förbjöds 1956 i BRD (med tanke på att KPD var det första parti som även förbjöds av nazisterna och borgarna 1933 så har det en viss beska i smaken), diverse nazikonstellationer är alltid uppe till granskning, speltillverkare kan inte använda swastikan i historiska dataspel, bär du på en PKK-fana släpas du ut av resliga män i polisuniform etc etc.

Annonser

There are no comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: