Mehdi Ghezali bakom svinpesten?

Den omåttligt komiska rapporteringen om vår egen Kuba-/Guantanomo-/Terrorsvensk visar rätt tydligt hur medierna fungerar. När det gällde Boströms artikel om eventuell likplundring av mördade* palestinier utbröt ett ramaskri om ryktesspridning, hörsägen och lösa boliner. Men när det gäller den gode Örebrosonen Medhis förehavande så förlitar man sig utan problem på pakistanska myndigheter**.

Ghazali

Tvivla icke! Här är bevisen – vitt på svart!

Först anklagades han för terrorism (och en kasse andra mindre brott). Då utropade svensk media honom till ”terrorsvensk”. Men sedan bytte pakistanierna fot och menade att han ”spionerade” i ett förbjudet område med hemliga kärnanläggningar. Så nu har vi en spionsvensk i stället men terrorstämpeln ligger väl och vilar på varje redaktion.

Nu inväntar jag med spänning på nästa anklagelseakt. Har ni några tips?

* Hm. Borde inte det vara själva problemet?

** Har man den minsta kunskap om Pakistan vet man att deras rättsäkerhet är noll och korruptionen alarmerande (nr 134 på Tranparcency Index). Att det är ISI – den pakistanska underrättelsetjänsten  – som av forskaren Ahmed Rashid beskrivs som ”en stat i staten”, både lierad och fiende till USA respektivie Talibanrörelsen som styr och ställer i det här när de fyller sin tortyrceller med folk och fä kanske borde ge en hint till journalisterna att tagga ned en stund innan de okritiskt återger vad som matas ut från asiens inre.

Annonser

There are no comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: