Jag hade rätt!

När nu överläkaren Yehuda Hiss bekräftar (i en gammal intervju) att man stal organ från bland annat palestinier så visar det ju att jag hade rätt och jag begriper inte den flodvåg av ilskna debattinlägg som följde på Donald Boströms artikel i somras.

Tar man livet av folk är det ju givetvis rationellt att även använda deras organ. Den stora frågan är ju varför man tar livet av folk och om det är okej. Men det var tydligen inte det viktiga om man får tro Cecilia Uddén på Sveriges Radio som understryker att ”Israels försvarsmakt skulle ha dödat och obducerat palestinier i syfte att använda deras organ finns heller inga belägg för.”

Klart lugnande för de efterlevande.

Annonser

5 svar

 1. Läs artikeln igen. Inga organ har tagits från palestinier. Däremot har vävnader tagits, både från israeler och palestinier. Och inget av det har använts för att sälja eller ge till någon annan vilket var huvudpoängen i Boströms artikel

  • Israel has admitted that in the 1990s, its forensic pathologists harvested organs from dead bodies, including Palestinians, without permission of their families. Skriver New York Times.

   Organ. Vävnader. Whatever. Min poäng är att den frågan är sekundär. Huruvida man stulit organ, sålt dem vidare eller bara gett bort dem som de verkar så är det av underordnad karaktär. Frågan är varför det överhuvudtaget hamnar palestinska ungdomar på israeliska obducentbort.

   • Huden är kroppens största organ. Men tydligen är det inte bara hud och hornhinnor som tagits av israelerna från såväl israeliska som palestinska kroppar.
    Måste säga att det som nu sker är en skam för svensk journalistik. Förminskande, förnekelse, förhindrande av sanningen. Hur långt kan man gå på skammens väg? Hur långt som helst tydligen…

  • Har roat mig med att undersokta den svenska israellobbyn ikvall. En sak ar sakert, lata ar dom. Denna markus har skrivit samma sak pa ca 5 bloggar. Han har inte ens orkar skriva om signatur eller text.

   Folk borde inse att Israel _betalar_ folk som ”markus” for att skriva sant har skrap pa natet.

   • Ha Ha! Najs. Det var ju ett Goddag yxskaft- svar, men man blir ju inte förvånad. Sådär funkar väl i regel alla de där propagandamaskinerna som gödslar med stålar. Anställer folk för att utforma standardmallar som kan sändas en masse i olika sammanhang. Helst vill de få till en ”tittar-/läsar-/lyssnarstorm”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: