Osmaklig propaganda på Rapport

En stor del av pensionärerna är inte nöjda med sin pension. När Rapport tar upp problemet gör de det till ett individuellt problem. Det var precis tanken bakom det nya pensionssystemet – man tvingar på medborgarna ett individuellt ansvar för något man inte kan styra över (ekonomin i sin helhet). Politikerna installerar ett datorprogram som sköter upp och nedskrivningar av pensionen för att två sina händer och de dumma journalisterna går på det. Att pensionen är för låg är plötsligt den enskildes eget fel, att denne inte sparat privat i tillräckliga mängder. Inte att man överlåtit pensionen till kasinoverksamhet på börsen*. Inte att det är sossarna och de blå som är ansvariga.

Det är direkt osmakligt när Andreas Björklund skuldbelägger dem som får ta smällen när tjuvarna på finansmarknaden smiter undan.

* Man kan inte ”spara” till sin pension. Pengar läggs inte på hög för att betalas ut i framtiden. Det är de som arbetar nu som betalar dagens pensioner.

Annonser

4 svar

  1. Eftersom att pengarna gått åt till viktigare hjälpsamhet
    så blir det som vi röstar!!!

  2. Många av dagens pensionärer var ju med och röstade på linje 1 i folkomröstningen om ATP och som man bäddar får man ligga. De avhände sig allt eget ansvar för sina framtida pensioner, nu inser de att deras pensionspengar inte finns sparade.

  3. Jag röstar SD om 9 månader och jag är långt ifrån ensam. De 7 partierna i riksdagen skiter fullständigt i sveriges äldre. Det enda de bryr sig om är att sko sig själva och ge Sveriges framtid till kulturberikarna som rasar in över Sverige i horder. Är du invandrare så är du välkommen, du behöver inte jobba och får bidrag efter bidrag efter bidrag. Är du svensk och 65+ – gå och dö…

    • Motsättningen är falsk. Oavsett ursprung är du berättigad till försörjningsstöd. Även om det är en skitsumma. Om man nu tycker det är kul att leva på ett skitbidrag så går det alldeles utmärkt.

      Både miljöpartiet och vänsterpartiet motsatte sig nuvarande pensionssystem, så det där stämmer inte.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: