Jorden är platt!

Så var det lekstuga i riksdagen igen. Tidigare beordrade den borgerliga regeringen Forum för levande historia att skriva om ”brott mot mänskliga rättigheter under kommunistiska regimer”*. Då reste vänstern ragg. Det är inte politikens uppgift att skriva historia skallades det.

Nu gör vänstern tvärtom och röstar igenom ett beslut om att ett folkmord skett. (Som de knappast skulle göra om de själva innehade regeringsmakten). Medan högern harklar sig och menar att… ja just det, att det är historiker och inte politiker som ska skriva historia. *suck*

Men detta visar inte bara på hur inkonsekventa och opportuna politiker är, utan det absurda i att man skulle kunna ta riksdagsbeslut om verkligheten. Detta påminner om politbyråns överhöghet över vetenskapen i Sovjetunionen där vissa (felaktiga) orsakssamband fastslogs inom biologi och arkeologi.

Så, när tar riksdagen ett beslut om att jorden är platt?

* Det lite komiska med den formuleringen är att de mänskliga rättigheterna som åsyftas är de som fastslagits under FN: s ramverk. Det vill säga efter de värsta händelserna i Sovjetunionen. Likaså kan det ses som problematisk att diskutera folkmord i Osmanska riket flera decennier före folkmordskonventionen fastslogs. Varför inte börja med att fastslå alla folkmord som skett under historien, det är bara att börja och beta av dem som finns i Gamla Testamentet så kan riksdagen sitta och trycka i kapp 🙂

DN1 DN2 DN3 DN4 DN5 DN6 DN7 DN8 SvD1 SvD2 SvD3 SvD4 AB1

Annonser

3 svar

  1. Fler sådana beslut kommer bara att bara fattas om det i Sverige finns folkgrupper som man vill ha röster av.
    Så du får nog fundera på vilken nästa grupp är som ska smekas av S innan valet…

    • Samerna är nog inte tillräckligt röststarka, men framförallt blir det lite svårt att få kristna avhoppare inom borgerligheten att rösta med oppositionen i ett sånt fall. Alla har ju sina egna agendor.

      • Samerna borde interneras på Skansen och bli en turistattraktion. Staten borde få intäkter istället för de enorma turistbidrag som idag betalas ut till samernas träslöjd och annat gods som kan importeras!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: